SI EN DE

Vabilo & prijava na delavnico BIM4CE - 20.03. 2024

Z veseljem vas vabimo na prvo mednarodno delavnico projekta BIM4CE, ki bo potekala v prostorih dvorca Rakičan, v sredo, 20. marca 2024, s pričetkom ob 9:00 uri. Na dogodku boste imeli priložnost spoznati namen in cilje projekta BIM4CE, kot tudi projektne partnerje, deležnike in strokovnjake vključene v projekt BIM4CE.  

O projektu BIM4CE

Transnacionalno partnerstvo v okviru projekta BIM4CE načrtuje razvoj učinkovite rešitve za upravljanje z mostovi, katera bo pomagala upravljalcem mostov pri sprejemanju odločitvah o vzdrževanju in nadzoru mostov, a bo hkrati uporabniku prijazna in, kar je najpomembneje, stroškovno vzdržna. Projektne aktivnosti so usmerjene v razširljivost zasnovanega digitalnega sistema za nadzor mostov, ki obsega strojno in programsko opremo za vzpostavitev infrastrukturne povezljivosti, zbiranje podatkov, analizo, obdelavo shranjevanje podatkov. Končni rezultat obsega digitalno, cenovno dostopna in razširljivo digitalno orodje za nadzor mostov, katero bo koristilo vsem državljankam in državljanom v Evropski uniji, saj bo omogočilo stroškovno učinkovitejše in varnejše upravljanje mostov. Začenši z mostovi v srednji Evropi, bodo v prihodnosti druge pomembne stavbe in sredstva opremljena s podobnimi pametnimi sistemi iz enakih razlogov. 

O dogodku BIM4CE v dvorcu Rakičan 

V dvorcu Rakičan bo 20. in 21. 03. 2024 potekal dvodnevni projektni dogodek, v okviru katerega se bodo zvrstile različne aktivnosti namenjene predstavitvi projekta, mreženju deležnikov, pridruženih partnerjev in strokovnjakov na področju cestne infrastrukture, orodij za izvedbo digitalnega monitoringa in optičnih senzorjev (foil sensors), katere printa vodilni partner, Tehnična fakulteta v Dresdenu. Delavnica, ki bo potekala 20.3. 2024 je namenjena razširjanju projektne vsebine, kot tudi znanju na področju digitalnega monitoringa  mostov, mreženju deležnikov in strokovnjakov, kot tudi odločevalce. Javno zavod RIS Dvorec Rakičan v projektu sodeluje kot projektni partner, pri čemer je osrednji organizator dvodnevnega dogodka. 

Udeležba na dogodku 

Za udeležbo na dogodku je potrebna prijava, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite spodnji obrazec. Prijavo lahko pošljete tudi na e-naslov ( nina@ris-dr.si), prav tako je možna udeležba preko spleta, pri čemer vam bomo spletno povezavo na vaš e-mail poslali na dan dogodka. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prosimo, da prijavo pošljete do vključno 18.03. 2024. 

Vabilo z agendo se nahaja tukaj.  

 



EKSRP
ESRR