Galerije

Izkustveno predavanje: Vpliv razvojnih gibalnih vzorcev na razvoj in lahkotnost učenja

Izkustveno predavanje: Vpliv razvojnih gibalnih vzorcev na razvoj in lahkotnost učenja

V okviru programa Center za družine Murska Sobota je v sredo, 7. 10. 2020, med 16.30 in 19.30 potekalo brezplačno izkustveno predavanje z naslovom: »Vpliv razvojnih gibalnih vzorcev na razvoj in lahkotnost učenja".

Predavanje je potekalo v živo, v večnamenski dvorani Dvorca Rakičan, Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota.

Predavala je Edita Koren, prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, licencirana učiteljica Gradnikov gibanja (MBL, Inc.), zaposlena v razvojnem oddelku vrtca Murska Sobota in v Razvojni ambulanti s centrom za zgodnjo obravnavo Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Predavateljica je na zanimiv način predstavila možgansko delovanje iz perspektive treh dimenzij, ki so nam v pomoč pri odkrivanju razvojno manj ustreznih ali nezrelih vzorcev telesnega, socialnega, čustvenega in kognitivnega delovanja. Čeprav nas je bilo na predavanju zaradi trenutnih razmer manj kot običajno, smo udeleženke zelo uživale v poučnih vsebinah in spoznale razvojne gibalne vzorce za spodbujanje učenja in vsestranskega razvoja ter uvid v sedem gibalnih aktivnosti, gradnikov gibanja, ki podprejo razvoj ali ohranjanje pridobljenih sposobnosti in spodbujajo lahkotno učenje.

Več o dogajanju najdete v spodnji fotogaleriji. 

 

Program Centra za družine sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

    Na vrh strani