Aktualno

Vabilo k sodelovanju pri revitalizaciji parka Dvorca Rakičan

Vabilo k sodelovanju pri revitalizaciji parka Dvorca Rakičan

 

VABILO

k sodelovanju pri revitalizaciji parka Dvorca Rakičan 

Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan vas v sklopu akcije za revitalizacijo parka, ki obdaja rakičanski dvorec, vabi, da skupaj z nami zasadite novo življenje v grajskem parku.

Grajski zidovi Dvorca Rakičan, obdani s sencami mogočnih krošenj, tkejo podobo preteklosti, ki je prebivalcem pomurske pokrajine skupna. To preteklost in sledi, ki jih je pustila, je potrebno negovati. Grajski park s svojimi mogočnimi drevesi je zaradi dotrajanosti in poškodb, ki so jih drevesa utrpela med številnimi neurji, kot kulturno-naravna dediščina naše pokrajine nujno potreben obnove v obliki zasaditve novih dreves. Zasaditev parkovnih dreves ustrezne višine, debeline in starosti je povezana z večjimi stroški, ki smo jih deloma že uspeli pridobiti iz občinskega proračuna in drugih virov. Da bo park še bogatejši, smo se odločili za donatorsko akcijo, ki prostovoljcem omogoča, da pri oživitvi parka sodelujejo s prispevki.

Obenem vas vabimo, da se udeležite skupnega dogodka zasaditve v petek 13. aprila od 13. do  16. ure, ko bomo družno poskrbeli za to, da bodo nova drevesa pognala trdne in trajne korenine. 

Pri revitalizaciji lahko sodelujete kot:

ZLATI DONATOR s prispevkom 150 evrov - ta omogoča nakup "lastnega" drevesa ter navedbo na lični leseni tablici ob njem, navedbo na skupni tabli, omembo na naši spletni strani in medijskih objavah. Vsem donatorjem ob predhodni uskladitvi terminov omogočamo tudi sodelovanje pri zasaditvi dreves.

ZELENI DONATOR s prispevkom 50 evrov - s tem soprispevate k nakupu, zasaditvi in ustrezni ograditvi parkovskih dreves. Kot zeleni donator boste navedeni na skupni tabli, naši spletni strani in medijskih objavah.

Donatorjem bo po želji zagotovljena anonimnost.
S sodelovanjem boste pripomogli k ohranitvi in obnovi zelene površine in tako prispevali k polepšanju našega javnega skupnega prostora. Zasaditev načrtujemo v sklopu projekta Podari drevo, podari življenje.

Donatorji so lahko fizične osebe, podjetja ali druge organizacije, z vsemi bo sklenjena posebna donatorska pogodba. Nabor razpoložljivih dreves kot tudi ustrezno postavitev smo oblikovali v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine. Sajenje bo potekalo od 7. aprila do 13. aprila, donatorje zato naprošamo, da nam interes po sodelovanju oz. doniranju sporočite po elektronski pošti na naslov: info@ris-dr.si ali telefonski številki 02/535-1896. Po telefonu ali elektronski pošti z veseljem odgovorimo tudi na morebitna dodatna vprašanja. 

 

RIS DVOREC RAKIČAN

    Na vrh strani