Aktualno

VABIMO VAS NA BREZPLAČNA PREDAVANJA S PRIZNANIMI PREDAVATELJI

VABIMO VAS NA BREZPLAČNA PREDAVANJA S PRIZNANIMI PREDAVATELJI

 

 

V sklopu Centra za družine Murska Sobota smo v sodelovanju s strokovnjaki in predavatelji za vas pripravili cikel brezplačnih predavanj, vezanih na različne aktualne tematike in tako z velikim veseljem napovedujemo:

- 24. 10. 2019 ob 17.00 – VZGOJA ZA ODGOVORNO VEDENJE OTROK IN MLADOSTNIKOV

Predavateljica red. prof. dr. Zdenka Zalokar Divjak, univ. dipl. psih., spec. logoterapije; doktorica znanosti, predavateljica s področja psihologije in aktivna članica društva psihologov. Je avtorica številnih člankov in knjig s področja psihologije osebnosti, medosebnih odnosov, pomena komunikacije v izobraževalnem, svetovalnem in terapevtskem delu.

Vsebina predavanja: Marsikateri starši se sovpadajo z izzivi vzgoje, ko ne vedo ali naj svojimi otroci gradijo prijateljski odnos ali naj postavijo jasne meje. Kako biti dosleden v svojih vzgojnih ravnanjih, kako otroka vzgojiti v samostojno in odgovorno osebo so le ena izmed vprašanj na katera bo predavateljica skušala odgovoriti.

 - 13. 11. 2019 ob 17.00 – ODPORNI NA STRES IN IZGORELOST

Predavateljica Martina Medved, mag. zak. in druž. štud. in zakonska in družinska terapevtka - stažistka ter avtorica znanega strokovnega bloga o partnerstvu, družini in osebnosti rasti Brlog nasvetov.

Vsebina predavanja: Predavateljica nas bo seznanila z različnimi izvori stresa, vplivi iz okolja in s pastmi sodobnega sveta. Spoznali in poiskali bomo rešitve in tehnike za zmanjšanje oz. odpravljanje stresa v vsakdanjem življenju, medosebnih odnosih ter na tak način poskrbeli zase in svoje dobro počutje. Predavanje pri poslušalcih spodbuja ozaveščanje širšega pogleda na stres – na zunanje stresorje (študij, služba itd.) in na notranje stresorje (jaz in moje notranje delovanje). 

- 3. 12. 2019 ob 17.00 – KAKO VZGAJATI OTROKE DANES?

Predavateljica izr. prof. dr. Vesna Vuk Godina, doktorica socioloških znanosti, predavateljica in znana publicistka, ki redno objavlja v domačih in tujih znanstvenih publikacijah. Zaradi svoje strokovnosti in pronicljivosti je zagotovo ena izmed najbolj branih slovenskih družbenih kritičark. 

 

Predavanja potekajo v Centru za družine Murska Sobota (RIS Dvorec Rakičan), Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota - Grajska dvorana, pritličje. 

Vsa predavanja so brezplačna, zaradi lažje organizacije pa zbiramo prijave preko:
- e-pošte druzina@ris-dr.si (posredujete ime in priimek in podatek na katero predavanje se prijavljate) ali
- na telefonski številki (02) 535 18 94,
- spodnje prijavnice.

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Program sofinancira Ministrstvo za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti.

 

  PRIJAVNICA NA BREZPLAČNA PREDAVANJA: 24.10.; 13.11. in/ali 3.12.2019  1) 24. 10. 2019 ob 17.00 – VZGOJA ZA ODGOVORNO VEDENJE OTROK IN MLADOSTNIKOV, dr. Zdenka Zalokar Divjak

  2) 13. 11. 2019 ob 17.00 – ODPORNI NA STRES IN IZGORELOST, Martina Medved, mag. zak. in druž. štud.

  3) 3. 12. 2019 ob 17.00 – KAKO VZGAJATI OTROKE DANES?, dr. Vesna Vuk Godina


  PRIJAVNICA NA BREZPLAČNA PREDAVANJA: 24.10.; 13.11. in/ali 3.12.2019

  Na vrh strani