SI EN DE

IX. mednarodna konferenca IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE 2021, 23. 6. - 30. 6. 2021

 

Med 23. in 30. junijem 2021 je potekala že IX. mednarodna konferenca Izzivi in težave sodobne družbe, ki je bila tokrat zaradi izrednih epidemioloških razmer preseljena v virtualno okolje. Izvedba in vodenje mednarodne konference je potekalo z lokacije RIS Dvorec Rakičan, Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota. Preko aplikacije ZOOM je na konferenci sodelovalo 235 avtorjev, od tega je bilo 98 tujih. Sodelovali so strokovnjaki iz osmih držav: Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Moldavije in Češke. Skupno je bilo predstavljenih 214 prispevkov, od tega 12 znanstvenih in 202 strokovnih.  

V splošnem je konferenca zajemala šest tematskih sklopov: družina, nasilje, novodobne odvisnosti, vzgoja in izobraževanje, krepitev zmogljivosti ter izzivi dolgožive družbe.  

Predstavitve udeležencev so predstavljale celosten pregled teorij, modelov in raziskav s področja razvojne in pedagoške psihologije, pedagogike, specialne pedagogike, predšolske vzgoje in socialnega dela. Preko predstavitev udeležencev so bila predana znanja in ugotovitve, namenjene strokovni javnosti predvsem s področja socialnega varstva, nevladnih organizacij in vzgoje in izobraževanja iz katerega je prihajalo največ udeležencev. Le to je v letošnjem letu bilo postavljeno pred številne izzive šolanja na daljavo, zato so bili predstavljeni tudi primeri dobre prakse spopadanja z učenjem preko spleta.

Tudi sodelujoči iz tujine so poudarili podobne težave oz. izzive s katerimi se soočajo, tako da je izviren preplet področij in dilem, predstavljenih na konferenci pripomogel, da so udeleženci bistveno razširili svoja znanja, izmenjali izkušnje in bodo v svojem bodočem delu lahko preizkusili tuje prakse, ocenjevali njihovo učinkovitost ter predali znanja naprej.

 

Program konference je dostopen TUKAJ.

Potrdilo o mednarodnosti konference je dostopno TUKAJ. 

Bilten strokovni prispevkov je dostopen TUKAJ.

 

Fotografija galerije


EKSRP
ESRR