Projektne novice

Predstavitev projekta HORSE BASED TOURISM - HBT na mednarodnem sejmu Travel Expo v Budimpešti

Predstavitev projekta HORSE BASED TOURISM - HBT na mednarodnem sejmu Travel Expo v Budimpešti

                                                                                                                                            

 

 

 

Med 21. in 24. februarjem 2019 je v Budimpešti potekal že 42. mednarodni turistični sejem »Potovanje 2019«. Gre za najpomembnejši in največji turistični sejem na Madžarskem, ki se že vrsto let odvija na sejmišču Hungexpo.

V skladu s sloganom »To je aktivni vikend« so se predstavile številne domače in tuje destinacije ter turistične regije. Obiskovalci so pridobili informacije o destinacijah, turističnih programih, počitniških krajih in nastanitvenih objektih. Hkrati se sejem osredotoča na zabavne izkušnje, vzpostavljanje osebnih povezav in zagotavljanje čim širšega obsega informacij za obiskovalce.

Na sejmu se je predstavil tudi naš projekt Horse Based Tourism – HBT: Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije. V osrčje predstavitve smo postavili nove, trajnostno naravnane turistične produkte, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi novo poštno kočijo, ki jo je v sklopu projekta razvil madžarski partner Helikon. Zunanjost poštne kočije obuja zgodovinske spomine, hkrati pa je opremljena s tehničnimi rešitvami 21. stoletja, s čimer današnjim potnikom zagotavljajo prave užitke v pustolovščini.

Skupni nastop in predstavitev projekta, ob sodelovanju partnerjev, je vodil Muzej Helikon, 21. in 22. februarja se je dogodka udeležil tudi RIS Dvorec Rakičan. Glavni skupni cilj projekta je ustvarjanje privlačne čezmejne turistične destinacije, s kvalitetno in prepoznavno ponudbo, ki turiste in obiskovalce preko inovativnih programov doživetij, osnovanih na konjeniškem in kočijaškem turizmu, vabi na odkrivanje naravne in kulturne dediščine Pomurja, Podravja in madžarske pokrajine Zala.

Namen nastopa na sejmu Travel Expo je predstavitev novih kočijaških poti, kot tudi čezmejnih turističnih programov, ki smo jih partnerji oblikovali v okviru projekta. Podrobnejša predstavitev nove, trajnostne turistične ponudbe sodobnega kočijaškega turizma in razvoj sodobne kočije 21. stoletja je obiskovalcem sejma, med drugim, na voljo v obliki kataloga turističnih programov.

Na področju turizma se Madžarska uvršča med pomembnejše in bolj perspektivne turistične trge, saj glede na število prihodov in nočitev v Sloveniji predstavlja enega izmed ključnih evropskih trgov. Medtem ko največ tujih turistov obišče Slovenijo v poletnih mesecih, je za Madžare Slovenija zanimiva tudi pozimi in spomladi.

Sejem je zelo zanimiv za predstavnike slovenskega turizma predvsem zaradi bližine Madžarske in Budimpešte ter zaradi rezultatov, ki jih vsako leto sejem dosega.

Utrinke iz sejma si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Medijski prispevek

 

Na vrh strani