SI EN DE

Projekt BioDiTOUR: SPLETNI OTVORITVENI DOGODEK projekta BIODITOUR s tiskovno konferenco

  

V okviru projekta BIODITOUR - Čezmejna trajnostna turistična doživetja, temelječa na biotski raznovrstnosti in aktivnem turizmu smo v petek, 19. marec 2021 preko spletne platforme Zoom organizirali spletni otvoritveni dogodek s tiskovno konferenco.

Dogodek se je pričel ob 9.50 s spletno registracijo udeležencev, ki so se predhodno prijavili preko elektronske pošte in so nato prejeli povezavo do dogodka z vsemi navodili. Z otvoritvenim dogodkom smo poskrbeli za diseminacijo samega projekta, projektnih aktivnosti in ciljev med splošno javnostjo. Dogodek je potekal v slovenskem in nemškem jeziku. Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan je poskrbel za simultano prevajanje s pomočjo tolmačke. Na prireditvi so bili prisotni predstavniki projektnih partnerjev (Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Energieagentur Weststeiermark, Občina Deutschlandsberg, Verein zur Förderung des Naturpark Raab in Občina Kidričevo), strokovna javnost (Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani), predstavniki medijev (STA, RTV Slovenija, Murski Val, Pomurec) in predstavniki deležnikov oz. ciljnih skupin (Mestna občina Murska Sobota, Pomurska Turistična zveza, Zavod za kulturo, turizem in šport). V okviru dogodka smo predstavili vsebino, namen in cilje skupnega projekta, kot tudi predvidene rezultate. 

 

Uvodni nagovor je imel dr. Robert Celec, direktor Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, kateri je na kratko predstavil projekt in vlogo RIS Dvorca Rakičan. Uvodnemu nagovoru je sledil kratek prispevek Aleša Mira s Skupnega sekretariata – SI Interreg SI-AT, ki ima vlogo skrbnika pogodbe. Zatem je bila predstavitev Energieagentur Weststeiermark, ki jo je izvedel mag. dr. Peter Köck z oddelka za raziskave in razvojne projekte. Posebej je poudaril vlogo organizacije v projektu in namen sodelovanja.
Prisotne sta nagovorila tudi Nadine Wagner, ki je kot projektni vodja predstavila združenje Verein zur Förderung des Naturpark Raab, in mag. Mojca Meško, ki je v zaključni predstavitvi predstavila Občino Kidričevo in njen prispevek v projektu.

Predstavitvam so sledila vprašanja novinarjev in ostalih udeležencev. Dogodek se je zaključil ob 12.00 uri.

Seznam medijskih objav, ki so bile objavljene na podlagi organizirane spletne novinarske konference, z dne 19.3.2021: 

DATUM

POVEZAVA/LINK

19.3.2021

https://www.sta.si/2880434/napoved-slovenija-19-3-petek

19.3.2021

BIODITOUR – a fenntartható turizmusért - RTVSLO.si

19.3.2021

https://www.sta.si/2880872/projekt-bioditur-ob-ohranjanju-biotske-pestrosti-spodbuja-razvoj-naravnih-danosti?q=bioditur

19.3.2021

https://www.pomurec.com/vsebina/61781/Uredili_bodo_pticjo_opazovalnico_z_lesenim_podestom__namestili_bodo_pitnike_za_cebele 

20.3.2021

http://lendavainfo.com/pri-raziskovalnem-izobrazevalnem-srediscu-dvorec-rakican-predstavili-projekt-bioditour/

22.3.2021

Radijski prispevek na Murskem valu

24.3.2021

Radijski prispevek na Agora radiu https://www.agora.at/news/detail/bioditour-2020-2022

 

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR