Projektne novice

TESTNO IZVAJANJE ČEZMEJNIH PRODUKTOV V OKVIRU PROJEKTA E-CARRIAGE

TESTNO IZVAJANJE ČEZMEJNIH PRODUKTOV V OKVIRU PROJEKTA E-CARRIAGE

V dvorcu Rakičan so včeraj, dne 30. 8. 2021, izvedli testno izvajanje čezmejnih produktov v sklopu čezmejnega projekta „E-CARRIAGE 4CBST“ v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija.

Projekt „E-Carriage 4CBST“ se ukvarja z razvojem celovitega turističnega proizvoda, ki temelji na kulturni dediščini obeh regij Slovenije in Avstrije, predvsem konjih in kočijah. V projektu je RIS Dvorec Rakičan pridobil novo inovativno kočijo, v katero je vgrajen električni motor s hranilnikom energije. Ta konjem omogoča lažjo vleko kakor tudi oblikovanje daljših in bolj razgibanih turističnih poti za več oseb. Tako so v dvorcu v sodelovanju s strokovnjaki na področju kočijaštva dne 30. 8. 2021 izvedli testno turo, ki se je pričela v dvorcu Rakičan. Ture se je udeležilo 14 oseb, med drugim tudi direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek in Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Kočijo sta vodila Aleša Bagari in Mitja Mahorčič, državni prvak v vožnji dvovpreg, ki dela v Kobilarni Lipica.

Pot se je izpred rakičanskega dvorca nadaljevala proti Beltincem, kjer sta na grajskem dvorišču beltinškega gradu potnike sprejela direktorica Zavoda za turizem in kulturo Gabrijela Küzma in Franc Jerebic. Po krajšem postanku je kočija potnike popeljala proti murskosoboškemu gradu. Tura se je nato vila skozi Gederovce proti Bad Radkersburgu v Avstriji in bližnjemu Halbenreinu, kjer je v prostorih Poklicne šole za kmetijstvo in živilsko industrijo zbrane potnike nagovorila ravnateljica Barbara Ernst-Schnitzer. Šola se nahaja v čudovitem dvorcu, čigar začetki segajo že v srednjeveško obdobje, današnja podoba pa izvira iz začetka 18. stoletja. Testna tura se je končala s krajšim ogledom dvorca in povratkom v Slovenijo.

 

 

 

 

 

 

    Na vrh strani