SI EN DE

Vabilo na usposabljanje za "DREAM ROAD" facilitatorje

Raziskovalno-izobraževalno središče Dvorec Rakičan organizira brezplačno usposabljanje za facilitatorje projekta "DREAM ROAD" dne ponedeljek, 23. 05. 2022, ob 10.00 uri, preko spletnega orodja Zoom.

Projekt DREAM ROAD je namenjen opolnomočenju pripadnikov romske skupnosti, da postanejo gonilo potrebnih sprememb v svojem okolju. Ključni rezultat projekta je participativni razvoj novih rešitev za povečanje digitalne, informacijske in funkcionalne pismenosti Romov. Ta cilj je zasnovan na razvoju računalniško podprtih prostorov, tako imenovanih "učnih laboratorijev", ki spodbujajo pridobivanje znanja, praktično učenje in digitalni dostop v romski skupnosti.

Facilitatorji DREAM ROAD so posamezniki, ki želijo prispevati k doseganju cilja izboljšanja kakovosti življenja romskih skupnosti na lokalni ravni. V sklopu usposabljanja bomo predstavili učne laboratorije kot osrednje prostore za pridobivanje kompetenc pripadnikov romske skupnosti, facilitatorjem pa predstavili načine in orodja, kako se lahko vključijo kot izvajalci aktivnosti v učnih laboratorijih.

Facilitatorji bodo v okviru usposabljanja deležni stalne strokovne in tehnične podpore s strani projektnih predstavnikov. Facilitatorji ciljnim skupinam omogočajo učinkovito, varno in enakovredno sodelovanje pri reševanju skupnih izzivov. Ciljno skupino pripadnikov romske skupnosti podpira pri doseganju skupno zadanih ciljev v sklopu učnih laboratorijev.

 

Program dogodka najdete tukaj.

Prijave zbiramo do petka, 20. 05. 2022 na naslednji povezavi.

 

Za dodatna vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu info@ris-dr.si.

Veselimo se vaših prijav!EKSRP
ESRR