SI EN DE

Kulinarične delavnice

Če si želiš edinstvene kuharske izkušnje, si večkrat v dilemi kaj skuhati za kosilo? Imaš željo pripraviti kaj posebnega za svoje najdražje? Bi rad z malo truda dosegel veliko navdušenje nad pripravljenimi jedmi? Sedaj ponujamo možnost, da to izkusiš v grajskem zavetju Dvorca Rakičan, v manjši skupini ljudi v krasnem vzdušju.

Te zanimajo trikci, haklci, posebnosti najboljših jedi? Bi jih želel pripravljati skupaj s tekmovalko oddaje MasterChef2022 ter voditeljico oddaje Šef doma Petro Trofenik in vodjem kuhinje Dvorca Rakičan Srečkom Gaborjem in tako oblikovati pravi grajski gourmet krožnik?

Če te že srbijo prsti, hitro izpolni prijavnico in se prijavi na grajsko kuharsko delavnico v Dvorcu Rakičan.

Poskrbljeno bo za veliko dobre volje, za zanimive trike in nasvete. Mi že komaj čakamo, kaj pa ti? Prijavi se in se vidimo na grajskih kulinaričnih delavnicah v Dvorcu Rakičan!

Prijave so obvezne! Za posamezno delavnico je na voljo 10 prostih mest. Prijave zbiramo preko spletne prijavnice, ki jo najdete na koncu strani, do zapolnitve kapacitet. Več informacij na tel. številki 02 535 18 91 ter na petra@ris-dr.si

VEGANSKA DELAVNICA

Brez mesa, brez jajc, brez mlečnih izdelkov …? Brez težav. Naša kuharska veganska delavnica pokaže, kako okusna, preprosta in enostavna je lahko rastlinska prehrana. Pravilno kombiniranje rastlinskih živil je ključ do uravnotežene veganske prehrane…tečaj je primeren za tiste, ki ne vedo kako se lotiti, ali pa če iščejo še kakšno idejo kako pripraviti okusen veganski obrok. Predstavili bomo katera živila vsebujejo največ beljakovin, železa, omega 3 maščobne kisline ter kako jih vključiti v obrok. Po pozdravnem nagovoru in kratki predstavitvi programa vas bomo popeljali v vegansko kuhanje kjer se bomo skupaj učili – nekoliko skozi teorijo, predvsem pa skozi prakso. Skupaj bomo pripravili okusne jedi, se spoznavali in seveda vse kar bomo skupaj skuhali, bomo seveda tudi pojedli.

Zakaj na delavnico?
- Uvod v vegansko kuhanje (predstavitev nekaj ključnih sestavin, pravilna izbira sestavin, ),
- kako lahko brez jajc in mlečnih izdelkov pripraviš okusno vegansko sladico,
- za pripravo okusnega ter hranljivega obroka lahko uporabiš preproste sestavine, brez poseganja nadomestkov,
- prehod na veganstvo ali uvajanje več rastlinskih obrokov v življenjski slog je lahko včasih težko, zato te bomo na delavnici naučili, kako bo tvoj obrok zabaven, zdrav in kar je najpomembneje okusen,
- enostavni recepti.

Kulinarična delavnica bo potekala v dvodnevnem obsegu 5. 4. in 6. 4. 2023
Prihod na lokacijo ob 16:45 s pričetkom ob 17:00 h.
Trajanje dva dni po cca. 3 do 4 h na dan.
Vsakega udeleženca čaka darilo.
Cena 69,90 €

SLADKA KULINARIČNA DELAVNICA

Za vse, ki radi pečejo, obožujejo sladko, vendar, ko se lotijo z rezultatom niso zadovoljni, si želijo, da preprosta pita postane taka, da se bodo drugim za cedile sline, kolački bodo imeli čudovito kremo, da sladica v kozarcu ni samo lepa je tudi okusna….. Ta tečaj nauči različne tehnike in izdelave v slaščičarskem svetu ter vodi, kako sestaviti sladico, ki bo presegla pričakovanja gostov. Spoznati tehnike priprave mousse-a, biskvitov, testa, sladica v malo drugačni obliki,…Ne glede na to, ali si začetnik ali  ljubitelj,… tečaj sladic lahko pomaga izboljšati sposobnosti in se naučiti, kako obvladati peko tudi, ko imamo na voljo manj časa, kajti vedno je prostor za sladico!

Zakaj na delavnico?
- Uvod v slaščičarsko delavnico (predstavitev nekaj ključnih sestavin, pravilna izbira sestavin, ),
- predstavitev najpogostejši slaščičarskih tehnik,
- za pripravo okusnih sladic lahko uporabiš preproste sestavine, brez poseganja po dodatkih,
- priprava moussa, biskvitov, prelivov,…
- enostavni recepti.

Kulinarična delavnica bo potekala v dvodnevnem obsegu 12. 4. in 13. 4. 2023
Prihod na lokacijo ob 16:45 s pričetkom ob 17:00 h.
Trajanje dva dni po cca. 3 do 4 h na dan.
Vsakega udeleženca čaka darilo.
Cena 69,90 €

ŽAR DELAVNICA

Uporabljaš svoj žar le za peko čevapčičev ter perutničk? Vse lepo in  prav, toda žar nudi veliko več kulinaričnih užitkov, samo uporabljati ga je potrebno pravilno, kajti ni jedi, ki je nebi mogli pripraviti na domačem žaru. Delavnica je primerna za tiste, ki se šele srečujejo s peko na žaru ali pa želijo znanje razširiti. Pripravljali bomo zabavne, enostavne in okusne jedi za poletni piknik.

Zakaj na delavnico?
- Uvod v žar (predstavitev nekaj ključnih sestavin, pravilna izbira sestavin, ),
- priprava popolnega menija z žara od predjedi do sladice,
- predstavitev kosov mesa za peko na žaru,
- enostavni recepti.

Kulinarična delavnica bo potekala v dvodnevnem obsegu 9. 5. in 10. 5. 2023
Prihod na lokacijo ob 16:45 s pričetkom ob 17:00 h .
Trajanje dva dni po cca. 3 do 4 h na dan.
Vsakega udeleženca čaka darilo.
Cena 79,90 €

Prijavnica: Kulinarične delavnice


EKSRP
ESRR