SI EN DE

THE WORLD OF ROMA - Diseminacijske aktivnosti

Vsaka skupina mladih udeležencev je v svoji organizaciji po zaključku pripravila delavnice za mlade na temo strpnosti do Romske skupnosti in nasploh ter naučenega skozi mladinsko izmenjavo, delili smo naprej primere dobrih praks katere smo spoznali v Sloveniji.

Mladi udeleženci slovenske skupine smo priredili predstavitev dogajanja na mladinski izmenjavi po zaključku, kamor smo povabili lokalno mladino. Zaradi vsem znanega vzroka z virusom COVID-19 dogodka nismo mogli izvesti in smo zato skupaj s projektom CultureCrash: Celebrate diversity pripravili spletno predstavitev v živo preko Facebook in Instagram profila RIS Dvorec Rakičan. S posnetkom v živo smo dosegli 2000 oseb. Sam posnetek pa si je ogledalo 1000 ljudi.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1836198016513756&ref=watch_permalink

 

Slovaški udeleženci so pripravili predstavitev projekta na svojih fakultetah, kjer so vsi v vsa enem letniku predstavili rezultate projekta in program Erasmus+ Mladi v Akciji. Pripravili pa so tudi videoposnetek, kjer so združili vse svoje izkušnje iz Slovenije. Videoposnetek je dostopen na Youtube povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Ehy4EDv-wew&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3T0whLDhMdIqrirNsChsxo7IfRJIl8zURh4vASwqXBO_1BZsa7n48xdk8 

 

Makedonski udeleženci so pripravili predstavitev projekta takoj po prihodu domov na svoji srednji šoli. Naše rezultate in svoje vtise so predstavili starejšim letnikom njihove šole.

Italijanski udeleženci so pripravili predstavitev projekta v prostorih partnerske organizacije. V sklopu predstavitve programa Mladi v Akciji so predstavili tudi naš projekt, ki je požel veliko zanimanja. Saj se o tej tematiki veliko ne govori v Italiji. To man je podalo tudi dodatno motivacijo za prihodnost.

Romunska skupina je pripravila oglasno desko v romski organizaciji od koder je prihajalo večina udeležencev. Mladi so pripravili predstavitev projekta ob svetovnem dnevu Romov, kjer so pripravili kratki kulturni program in tudi predstavitev rezultatov ter primerov dobrih praks iz Slovenije.

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR