SI EN DE

Posterji in promocijska brošura mladinskih projektov

Mladinski center RISKO je med 04. 06. in 13. 06. 2023 gostil mladinsko izmenjavo z naslovom "Change your mind, Change the world!", ki je sofinancirana s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

Tekom aktivnosti mladinske izmenjave so pripravili tudi rezultate, s katerimi želijo promovirati program Erasmus+ Mladina in vzpodbuditi ostale mlade stare med 13 in 30 let, da se udeležijo tovrstnih projektov. Tako so nastali tudi posterji in promocijska brošura.  

 

Mladinske izmenjave so se udeležili mladi iz Slovenije, Slovaške, Madžarske, Litve in Španije. Mladi so zaključili mladinsko izmenjavo, kjer so spregovorili o diskriminaciji, solidarnosti in ranljivih ciljnih skupinah. Mladi so skozi mladinsko izmenjavo in prebijali stereotipe. Tekom aktivnosti so mladi bolje spoznali različne manjšine, ki živijo v naših državah in ranljive ciljne skupine (starejši, LGBTQ+ skupnost, brezdomci…), na katere prevečkrat pozabimo, ker se preveč osredotočamo na narodnostne manjšine. Le-te so v vseh državah udeleženkah deležne posebnih pravic in dodatnih financiranj. Ostale ranljive ciljne skupine pa so prevečkrat zapostavljene. S projektom so si mladi prizadevali ostale mlade ozavestiti o besedi in pomenu manjšin, saj si velikokrat to besedo narobe razlagajo. Prizadevali so si prebiti stereotipe, ki nastajajo do določenih manjšin in osveščati do večje strpnosti drug do drugega. S projektom so želeli nadaljevati mrežo kulturnega poka in v mednarodnem okolju opozoriti na tematiko, ob enem pa si želijo, da se več organizacij odloči pripraviti podoben projekt pod istim imenom "Change your mind, Change the World!".

 

Promocijska brošura je dostopna tukaj: 

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR