SI EN DE

XI. mednarodna konferenca PREHRANA, GIBANJE IN ZDRAVJE, 24. - 28. 11. 2020

Med 24. in 28. novembrom 2020 je potekala že XI. mednarodna konferenca Prehrana, gibanje in zdravje, ki je bila tokrat zaradi izrednih epidemioloških razmer preseljena v virtualno okolje. Izvedba in vodenje mednarodne konference je potekalo z lokacije RIS Dvorec Rakičan, Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota. Preko aplikacije ZOOM je na konferenci sodelovalo 205 avtorjev, od tega je bilo 94 tujih. Sodelovali so strokovnjaki iz enajstih držav: Slovenije, Bosne in Hercegovine, Grčije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Romunije, Rusije, Slovaške, Srbije in Španije. Skupno je bilo predstavljenih 176 prispevkov, od tega 9 znanstvenih in 167 strokovnih. 

V splošnem je konferenca zajemala štiri tematske sklope: prehrana, gibanje, zdravje ter vzgoja in izobraževanje. Glede na predstavljene vsebine je bilo razbrati, da večina avtorjev prihaja s pedagoškega področja. Slednje je bilo v letošnjem letu postavljeno pred številne izzive šolanja na daljavo, kar so sodelujoči posebej izpostavili in predstavili svoje načine učenja preko spleta. Udeleženci so še poudarili pomen osvajanja zdravih življenjskih navad že pri populaciji najmanjših otrok in spregovorili o pomenu uvajanja zdrave prehrane v vzgojno-izobraževalne prostore.

Tudi sodelujoči iz tujine so poudarili, da se srečujejo z izzivi šolanja na daljavo, predvsem so pa bile njihove predstavitve usmerjene v pomen zdravega prehranjevanja, zadostnega gibanja in vpliva obojega na tako fizično kot duševno blagostanje.

Zbornik strokovnih prispevkov bo objavljen naknadno na naši spletni strani.

Več utrinkov s konference si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Program konference je dostopen TUKAJ.

Potrdilo o mednarodnosti konference najdete TUKAJ.

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR