Projektne novice

Predstavitveni dogodek projekta Horse Based Tourism – HBT

Predstavitveni dogodek projekta Horse Based Tourism – HBT

 

 

 

 

 

V četrtek, 19. aprila  2018, s pričetkom ob 11.30 uri smo v RIS Dvorcu Rakičan v Modrem salonu gostili predstavitveni dogodek projekta Horse Based Tourism – HBT v okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska 2014 – 2020. Dvoletni čezmejni projekt Horse Based Tourism – HBT z naslovom Svet konj - nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije (v trajanju od 1. 2. 2018 do 31. 1. 2020) RIS Dvorec Rakičan kot partner izvaja skupaj s slovensko organizacijo Zavod Nazaj na konja v vlogi vodilnega partnerja ter partnerji iz Madžarske, Helikon ter Pannon Egyetem

Župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, je v pozdravnem nagovoru izpostavil, da je uspešnost organizacij na področju murskosoboške občine v okviru programa Interreg izjemna.

       

Podrobnosti o projektnih načrtih so bile predstavljene medijem in deležnikom. Projekt odgovarja na izziv, kako povečati privlačnost programskega območja z razvojem inovativne turistične ponudbe, ki sloni na ohranjanju, varstvu, promociji ter posebni skrbi za naravno in kulturno dediščino v čezmejni regiji. Partnerske organizacije, ki že vrsto let delujemo na področju turizma in konjeništva, v okviru projekta razvijamo 14 inovativnih programov doživetij ter s tem spodbujamo nastanek privlačne čezmejne turistične destinacije (od Starošinc do Blatnega jezera), ki bo obiskovalce vabila k odkrivanju skrite, na prvi pogled nepoznane ali manj znane turistične ponudbe, onstran  obstoječih turističnih magnetov. Z željo po uporabi CO2 nevtralnih transportnih sredstev pri potovanjih, bodo v okviru projekta razviti trije različni modeli sodobne kočije 21. stoletja, s poudarkom na okolju prijaznih pristopih.

V okviru dogodka je bil na voljo tudi ogled prostora načrtovane investicije ter vožnja s kočijo.

Projekt je podprt s strani Evropske unije in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

 

       

  

Na vrh strani