SI EN DE

Vzpostavljen Razstavno-doživljajski kočijaški center v dvorcu Rakičan

 

 

 

 

 

 

 

Zasnova "Razstavno-doživljajskega kočijaškega centra" predstavlja celostni koncept, ki združuje razstavni prostor, doživljajski dediščinski turizem in stičišče čezmejnih povezovalnih aktivnosti na področju konjeništva in kočijašta. Vzpostavitev RDK centra v dvorcu Rakičan tako predstavlja pomemben element k ohranjanju kulturne dediščine na področju kočijaštva in konjeništva, saj obiskovalcem omogoča celovit pregled razvoja kočijaštva ter ponuja rešitev, kako povečati privlačnost programskega območja z razvojem inovativne turistične ponudbe, ki sloni na ohranjanju, varstvu, promociji ter posebni skrbi za naravno in kulturno dediščino v čezmejni regiji. 

V RDK centru v dvorcu Rakičan je tako na ogled kočijaška razstava »Kočije skozi čas«, ki obsega zbirko raznolikih kočij in predstavitveni film o zgodovini razvoja kočij, hkrati pa vključuje predstavitev novega modela kočije 21. stoletja. Kočijaška zbirka je plod čezmejnega partnerskega sodelovanja v okviru projekta Horse Based Tourism - HBT, pri čemer je strokovno znanje in pomoč pri postavitvi zbirke v dvorcu Rakičan, prispeval projektni partner Muzej Helikon, ki s svojim delovanjem pomembno podpira področje konjeniškega turizma in razpolaga z izjemno zbirko kočij ter likovnimi zbirkami in predmeti na temo kočij in konjeništva. Obiskovalci si lahko v RDK centru ogledajo zanimivo zbirko raznolikih kočij, si ogledajo krajši predstavitveni film o razvoju koči skozi čas in odločijo za vožnjo z sodobno kočijo 21. stoletja v okviru novih programov doživetij ter odkrijejo skrite bisere naravne in kulturne dediščine območja.   

Z željo po uporabi CO2 nevtralnih transportnih sredstev pri potovanjih v okviru novo razvitih turističnih programov osnovanih na konjeništvu in kočijaštvu, so v okviru projekta namreč razviti trije različni modeli sodobne kočije 21. stoletja, s poudarkom na okolju prijaznih pristopih, pri čemer je eno izmed sodobnih kočij razvil tudi RIS Dvorec Rakičan. 

 

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR