SI EN DE

ONLINE PREDSTAVITVENI DOGODEK (ZA)ČUTIM GORIČKO

 

 

Ob zaključku projekta »ZA(ČUTIM) GORIČKO«, ki se je izvajal v okviru podukrepa Podpora in izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (Podukrep 19.2) in je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in iz proračuna Republike Slovenije, smo projektni partnerji, Pomurska turistična zveza, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan in Sadjarstvo Ficko Martin Ficko s.p., v petek, 29. januarja 2021, ob 10. uri, organizirali online predstavitveni dogodek (ZA)ČUTIM GORIČKO. V okviru predstavitvenega dogodka je bila izvedena tudi novinarska konferenca.

Na predstavitvenem dogodku smo projektni partnerji predstavili izvedbo operacije in novo nastale turistične produkte ter promocijsko gradivo, ki smo ga projektni partnerji pripravili in ustvarili za namene promocije območja LAS Goričko, produkte in lokalne deležnike.

 

 

REZULTATI PROJEKTA

•          Izobraževalno-ozaveščevalne aktivnosti

•          Ureditev sob v dvorcu Rakičan

•          Nakup degustacijske opreme

•          Razvoj 5-zvezdičnih turističnih produktov

•          Vzpostavitev informacijsko-rezervacijskega sistema

•          Demonstracijsko – Promocijske aktivnosti

 

Partner RIS Dvorec Rakičan je z ureditvijo sob in z novo opremo poustvaril videz grajskih sob in s tem obiskovalcem ponudil avtentično izkušnjo ter jih tako popeljal v čas, ko so dvorec naseljevali člani plemiške družine Batthyány. Partner Sadjarstvo Ficko bo z degustacijsko opremo obiskovalcem ponudil avtentično izkušnjo, saj se bodo lahko sami preizkusili v izdelovanju eteričnih olj in kuhanju marmelade. Nove oz. posodobljene turistične produkte smo povezali s kočijo 21. stoletja, ki bo obiskovalce popeljala do posameznih turističnih točk. Na podlagi tega so se razvili 5-zvezdični turistični produkti, ki so predstavljeni v online informacijskem-rezervacijskem sistemu. Online informacijski-rezervacijski sistem predstavlja celotno ponudbo na enem mestu in je dostopen na spletni strani Pomurske turistične zveze (www.pt-zveza.si) ter na razpolago zainteresiranim obiskovalcem.

 

Aktivnost se izvaja v okviru projekta »(ZA)ČUTIM GORIČKO«, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

 

 

 

 

 



EKSRP
ESRR