SI EN DE

Mladi v boju proti diskriminaciji prihajajo v Rakičan

Mladinski center RISKO bo med 04. 06. in 13. 06. 2023 gostil mladinsko izmenjavo z naslovom "Change your mind, Change the world!", ki je v sofinancirana s strani programa Erasmus+ Mladina in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Vabijo vse mlade stare med 13 in 30 let, da jih obiščejo na njihovih aktivnostih. Predvsem vas vabijo na mednarodno kulinarično tržnico, ki bo potekala 05. 06. 2023 ob 21:00 v dvorcu Rakičan (grajsko dvorišče pod šotorom). Prav tako bodo med 06. 06. in 08. 06. 2023 potekali mednarodni večeri, kjer bodo predstavili sodelujoče države. Predstavitve bodo potekale ob 21:00 v Modrem salonu v dvorcu Rakičan.

Na mladinski izmenjavi bodo udeleženci spoznavali tematiko o boju proti diskriminaciji do ranljivih ciljnih skupin. Spregovorili bomo o številnih t.i. tabu temah in pripravili kreativne delavnice v sodelovanju z lokalnim okoljem.

S projektom želijo mlade ozavestiti o besedi in pomenu manjšin, saj si velikokrat to besedo narobe razlagajo. Želimo si prebiti stereotipe, ki nastajajo do določenih manjšin in osveščati do večje strpnosti drug do drugega. S projektom želimo nadaljevati mrežo kulturnega poka in v mednarodnem okolju opozoriti na tematiko, ob enem pa si želimo, da se več organizacij odloči pripraviti podoben projekt pod istim imenom "Change your mind, Change the World!".

Cilji projekta so: spoznati manjšine, ki živijo na območju partnerskih držav, seznaniti se s kulturo, običaji in tradicijami partnerskih držav, skozi praktične primere spoznati raznoliko kulturo, razvijanje osebnih kompetenc mladih udeležencev, spoznati manjšine, ki živijo v Pomurju in Sloveniji ob praktičnih primerih, spoznati obmejno življenje in kulture, ki bivajo na istem prostoru, podrobneje spoznati Romsko in LGBTQ skupnost v Sloveniji, ozavestiti mlade o pomembnosti raznolikosti preko socialnih omrežjih mlade Evropejce vzpodbuditi k aktivni participaciji v podobnih projektih, širiti strpnost med mladimi do različnih manjšin, vključevanje mladih z manj priložnostmi, spoznavanje področja človekovih pravic, urjenje v timskem delu, mreženje organizacij in utrjevanje partnerstva.

Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR