Projektne novice

Predstavitev projekta HORSE BASED TOURISM - HBT na sejmu Alpe-Adria

Predstavitev projekta HORSE BASED TOURISM - HBT na sejmu Alpe-Adria

 

 

 

Od srede, 30.01. do sobote, 02.02. 2019, poteka na Gospodarskem rastavišču v Ljubljani mednarodni sejem ALPE-ADRIA. Gre za osrednjo sejemsko turistično prireditev za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning v Sloveniji, na kateri svoje turistične produkte predstavlja preko 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Italije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore, Nepala in Češke. 

Na sejmu se predstavlja tudi naš projekt Horse Based Tourism – HBT: Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije, in sicer z novimi, trajnostno naravnanimi turističnimi produkti. Skupni nastop in predstavitev projekta, ob sodelovanju partnerjev, vodi RIS Dvorec Rakičan. Glavni skupni cilj projekta je ustvarjanje privlačne čezmejne turistične destinacije, s kvalitetno in prepoznavno ponudbo, ki turiste in obiskovalce preko inovativnih programov doživetij, osnovanih na konjeniškem in kočijaškem turizmu, vabi na odkrivanje naravne in kulturne dediščine Pomurja, Podravja in madžarske pokrajine Zala. 

Namen nastopa na tokratnem 30. sejmu Alpe-Adria je predstavitev novih kočijaških poti, kot tudi čezmejnih turističnih programov, ki smo jih partnerji oblikovali v okviru projekta. Podrobnejša predstavitev nove, trajnostne turistične ponudbe sodobnega kočijaškega turizma in ravoj sodobne kočije 21. stoletja je obiskovalcem sejma, med drugim, na voljo v obliki kataloga turističnih programov.

Projektni cilji in dosežki so podrobneje predstavljeni tudi v uradnem sejemskem katalogu Oddih, ki ga obiskovalci sejma prejmejo brezplačno, izhaja pa kot posebna revijalna priloga Dnevnika. Elektronsko različico revije lahko prelistate na spodnji povezavi. 

Uradni sejemski katalog Oddih 2019.

Prispevki v medijih:

Medijski članek

Medijski video prispevek

Poročilo o udeležbi na sejmu Alpe Adria v Ljubljani 

 

 

 

    Na vrh strani