SI EN DE

Prvomajske počitnice v Dvorcu Rakičan 2024

PRVOMAJSKE POČITNICE V DVORCU RAKIČAN

29. 4. 2024 – 3. 5. 2024

Letošnje prvomajske počitnice bodo tudi v Dvorcu Rakičan, napolnjene z različnimi poučnimi, ustvarjalnimi in zabavnimi aktivnostmi.

Kdaj?

Od 29. 4. 2024 do 3. 5. 2024 (vključno s 1.5. in 2.5.)

Ponedeljek - Petek

Prihodi: 6:30 – 8:00

Odhodi: 15:00 – 16:00

Komu so namenjene?

Otrokom in mladostnikom od 5 do 15 let.

Katere aktivnosti so vključene?

  • Različne kreativne delavnice
  • Rokodelske delavnice
  • Kulinarične delavnice
  • Športno povezovalne aktivnosti
  • Izdelava stripa
  • In mnogo več

Cena?

120 EUR z DDV

Cena vključuje zajtrke, kosila, malice, napitke, izvedbo aktivnosti in delavnic, ustvarjalni material, spremstvo usposobljenih mentorjev in animatorjev.

Možnost plačila v dveh obrokih.

Popust 5% na družinskega člana iz istega gospodinjstva.

Prijava?

Datum prijave: do 22.04.2024 oz. do zasedb mest

Prijava je možna le preko spletne prijavnice, ki jo najdete na naši spletni strani.

Po spletni prijavi prejmete vse ostale potrebne informacije glede potrditve prijave

 in načina plačila.

SPLETNA PRIJAVA NA www.ris-dr.si

Najkasneje štiri dni pred pričetkom izbranega termina boste dobili elektronsko obvestilo z informacijami o prihodu otrok/mladostnikov v dvorcec Rakičan. V kolikor obvestila ne boste prejeli, vas naprošamo, da nas o tem obvestite.

*počitnice se izvedejo ob zadostnem številu prijav

Za morebitne dodatne informacije in pojasnila nas prosim kontaktirajte. Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in Vas prisrčno pozdravljamo.

Ekipa Dvorca Rakičan.

Aljoša Obal in Mario Horvat, 02 535 18 91, 041 357 699, pocitnice@ris-dr.si

Direktna spletna povezava:

https://www.ris-dr.si/go/664/3456/Prvomajske_pocitnice_v_Dvorcu_Rakican_2024

V PETIH DNEH OKOLI SVETA

Prvomajske počitnice bodo letos namenjene svetovni avanturi, čezoceanskem popotovanju, čisto novim dogodivščinam! Preko spoznavanja značilnosti različnih kultur in držav, bomo v petih dneh ustvarjali, izdelovali in se zelo zabavali.

1. DAN – POTEP PO DIVJEM ZAHODU

Prvi dan bomo odpotovali v skrivnostni svet indijancev. Nato se bomo prelevili še v indijance s čisto pravimi indijanskimi imeni ter se zamaskirali do neprepoznavnosti . Nato bo sledil še spektakel – tekmovanje v lokostrelstvu.  Za zaključek, pa bomo naredili še pravi indijanski krog in ob kitari prepevali različne pesmi oziroma izvajali indijanske klice, da nas bo slišal ves divji zahod

2. DAN – VZPON NA KITAJSKI ZID

Drugi dan se bomo podali v daljno Azijo, kjer se nahajajo visoke gore, veličastni templji in igrive pande. Pisali bomo svoje ime s kitajskimi črkami, s prsti slikali češnjeva drevesa in gradili kitajski zid. Spremenili se bomo v čisto prave samuraje in si naredili bojne meče, ali v lepe azijske princese z lepimi in sijočimi kronami. Izdelovali bomo tudi različne izdelke iz riža in se igrali značilne azijske igre.

3. DAN – IZLET NA SAFARI

Tretji dan je namenjen izletu v deželo, kjer prežijo levi, kjer stojijo veličastne piramide in kjer se razprostirajo vroče puščave. Izlet bomo začeli na safariju, kjer bomo spoznali in izdelovali različne afriške živali. Naredili bomo pravi pravcat safari v Rakičanu. Nato bomo spoznali in zaplesali nekaj afriških plesov in se odpravili na potep po džungli. Se nam bo uspelo ogniti vsem nevarnostim in najti izgubljeni džungelski zaklad

4.DAN – POHOD PO JUŽNI AMERIKI IN AVSTRALIJI

Četrti dan smo že na poti v oddaljeno Avstralijo. Spoznali se bomo z bumerangi in ustvarjali po aboriginsko. Pri športnih igrah bomo skakljali kot kengeruji, potem pa počivali kot koale. Nato se bomo odpravili v Južno Ameriko na pravi karneval. Vodila nas bo samba, na katero bomo plesali in plesali, dokler nas ne izdajo stopala. Ampak zakaj se ustaviti le pri plesu? Brazilska nogometna reprezentanca nas je povabila na prijateljsko tekmo na mogočen stadion Maracana. Izlet v Južno Ameriko je priporočljiv samo za najbolj pogumne.

5.DAN – LJUBO DOMA, KDOR GA IMA

Zadnji dan se bomo zadržali v Evropi in spoznavali evropske zanimivosti. Izdelujemo lahko nizozemske tulipane, andaluzijske pahljače in nemške preste. Preko različnih športnih iger bomo splezali na Eifflov stolp in se skrivali v ta pravem podeželskem evropskem dvorcu pri Kralju Karlu III. Nato se vrnemo v ljubo Slovenijo, kjer bomo spoznavali zanimive legende in mite, nato tudi sami narisali strip in mogoče celo igrali v kratki gledališki predstavi ali pa nas bodo gledališčniki obiskali.

PRIJAVNICA: PRVOMAJSKE POČITNICE V DVORCU RAKIČAN
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR